A Plague Tale: Innocence

Mračna avantura u kojoj bježimo od kuge i inkvizicije

Iza naziva Roots of Innocence krije se prvi u nizu trailera avanture A Plague Tale: Innocence koja nas 14. svibnja vodi u mračni srednji vijek tijekom kuge i inkvizicije.
Sci-Tech / Flash | 28. 01. 2019. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još od najave na sajmu E3 prije dvije godine, A Plague Tale: Innocence je izazvao veliko zanimanje igrača koje se produbilo na istom okupljanju prošle godine, da bi autori na gamescomu 2018. prikazali prvi video s konkretnom igrivošću.

Naime, vrlo zrela i mračna priča nas upoznaje s Amiciom i Hugom, sestrom i bratom koji putuju Francuskom u 14. stoljeću bježeći od kuge i inkvizicije. Kako kažu developeri, baš kao i suvremenim igračima, svijet koji ih okružuje im je potpuna nepoznanica, no znaju da ga na neki način moraju shvatiti ukoliko žele preživjeti. Kako ih realnost i stalni izazovi pritišću, tako će i njihova međusobna odanost nerijetko biti na kušnji, te će konstantno ispitivati granice do kojih mogu ići.

Sama igrivost se sastoji od niza zagonetki u kojima će nam štakori biti glavni protivnici, a u nekim slučajevima i saveznici. Naime, uz stalnu prijetnju zaraze, naši junaci će koristiti vatru kako bi ih otjerali, te u nekim situacijama usmjerili prema vitezovima i stražarima koji su potpuna suprotnost idealiziranim dobrim momcima kakvima ih se nerijetko prikazuje, piše Bug.hr.

Video: A Plague Tale: Innocence - Uncut Gameplay Trailer

Prema dostupnim informacijama, Amicia će kao glavno oružje moći koristiti praćku koja je realno beskorisna protiv više od jednog protivnika, ali će biti dostatna za odvraćanje pažnje, pokretanje mehanizama za spuštanje mosta zamka iz daljine i rješavanje većine zagonetki.

A Plague Tale: Innocence kreće u prodaju 14. svibnja za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ovu sretnu vijest ekipa Asobo Studia koji na igri rade je popratila prigodnim videom Roots of Innocence u kojem objašnjavaju osnovne motive na temelju kojih su gradili priču i igrivost.

U istom nas također upoznaju s procesom snimanja glasova glumaca koji će likove u igri oživjeti i kako su dijaloge morali prilagoditi mladim kolegama kako bi čitava priča bila što realnija i zanimljivija igračima. Video donosimo u nastavku uz napomenu kako je riječ o prvom takvom uratku dok će ostali uslijediti ubrzo s novim prikazima igrivosti koja nam se baš kao i nesvakidašnja tematika već na prvi pogled svidjela, piše Bug.hr.

Video: A Plague Tale Webseries | Ep1 – Roots of Innocence
Kopirati
Drag cursor here to close