Iskorak

Mostarski Univerzitet će graditi studentski dom; Kreće i modernizacija prometnica u kampusu

Sci-Tech / Flash | 07. 03. 2016. u 18:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzitet 'Džemal Bijedić' bi vrlo skoro trebao početi sa gradnjom velikog i modernog Studentskog doma na prostoru kampusa – saznaje StarMo portal. Izvršene su sve neophodne pripreme i obavljeni dogovori i sada je na redu samo simbolično postavljanje kamena-temljeca.

Stara ideja o gradnji sudentskog doma Univerziteta 'Džemal Bijedić' konačno će biti realizirana zahvaljujući pomoći turskog turističkog grada Antalye, čiji su se vlasti odlučile u cijelosti financirati izgradnju jednog ovakvog objekta.

StarMo saznaje kako će do kraja ožujka na velikoj svečanosti biti postavljen kamen-temeljac za studentski dom, a svečanom činu bi, prema najavama, trebali prisustvovati brojni visoki dužnosnici iz BiH i Turske.

Prema projektnom planu, novi studenski dom u sastavu Univerziteta 'Džemal Bijedić' će biti zdanje sa svim sadržajima potrebnim za ovaku vrstu objekata, bez kojih se ne mogu zamisliti moderne visokoškolske institucije.

Izgradnjom studentskog doma, Univerzitet 'Džemal Bijedić' će napraviti novi iskorak i kompletirati svoju ponudu, koja će uz raznovrsnu ponudu studijskih sadržaja imati i odgovarajuću infrastrukturnu podršku.

Osim gradnje novog studentskog doma, Univerzitet bi uskoro trebao biti značajno moderniziran obnovom mreže prometnica u kampusu, za što su već osigurana sredstva iz proračuna Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close