Zajedništvo

Mostar: Zatvoren sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva

Sci-Tech / Flash | 21. 11. 2016. u 18:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”Naš zajednički cilj u organiziranju ovog Sajma jeste promoviranje suradnje i komuniciranja, predstavljanje i provedba zajedničkih aktivnosti učenika i profesora osnovnih i srednjih škola, kao i predstavljanje ponude zanimanja, školskih sadržaja i izvannastavnih aktivnosti svih srednjih škola u Gradu Mostaru”, kazao je dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ na svečanosti u povodu zatvaranja VI. Sajma srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016, na kojoj je pozdravio nazočne u ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ i u osobno.

”Ove godine su po prvi put u sklopu Sajma srednjih škola predstavljena zanimanja od strane različitih tvrtki s područja Grada Mostara i Hercegovačko- neretvanske županije u organiziranju Gospodarske komore Grada Mostara. Cilj nam je školovanje mladih za gospodarstvo, a ne za službu za zapošljavanje“, naglasio je ministar Hadžović, podsjećajući na to kako moramo biti svjesni da jačanjem gospodarstva Bosne i Hercegovine, jačamo i društvo u cijelosti.

Inače, VI. tradicionalnu manifestaciju Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva na kojoj su se predstavile 22 škole i koju je podsjetilo oko 700 učenika završnih razreda osnovnih škola, organiziralo je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ i Grad Mostar u partnerstvu s Vijećem mladih Grada Mostara, a uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u BiH.

U sklopu Sajamskih događanja upriličene su slijedeće aktivnosti: Sajamski dan s prezentiranjem svih srednjih škola Grada Mostara i gospodarskih subjekata, Kviz “Obrazovanje bez diskriminiranja” za mješovite školske timove svih srednjih škola s područja HNŽ i Ljubuškog, Istraživački radovi zajedničkih timova učenika osnovnih i srednjih škola Grada Mostara o temi “Preveniranje nasilja kroz njegovanje kulturno-povijesnog naslijeđa” Regionalni forum Europskog parlamenta mladih za učenike srednjih škola i studente Pravnih fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Kao i proteklih godina, sve srednje škole Grada Mostara su tijekom Sajamskog dana predstavile ponudu zanimanja, školskih i izvannastavnih aktivnosti i projekata učenika završnih razreda osnovnih škola, koji su organizirano, prema rasporedu posjeta, došli u pratnji razrednika. Učenicima su podijeljeni Informatori u kojima su se nalazile sve bitne informacije u svezi s izborom budućeg zanimanja, koje su pripremile srednje škole.

Kopirati
Drag cursor here to close