Dribbble Meetup

Mostar: Više od 100 dizajnera okupilo se na jednom mjestu

Dribbble Meetup je neformalni događaj za dizajnere koji se održava po cijelom svijetu
Sci-Tech / Flash | 05. 04. 2019. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100 lokalnih dizajnera i onih koji to žele postati u četvrtak su se u prostorijama SPARK-a u Mostaru okupili na prvom Dribbble Meetupu.

Dribbble Meetup je neformalni događaj za dizajnere koji se održava po cijelom svijetu. Sudionici su se prvo zasladili posebno napravljenim palačinkama iz Milkya i osvježili Red Bullom, te se na taj način pripremili za tri kreativna predavanja/showcasea koja su uslijedila.

Publici se prva obratila Amela Dedić, 3D animator iz tvrtke NSoft, koja je napravila usporedbu animacije u filmu i gaming-u. Poslije toga mikrofon je preuzeo Goran Čuljak, koji je istaknuo da branding nije samo logo i onda podijelio svoje iskustvo u (re)brandiranju za tvrtku NSoft. Gošća iz Sarajeva Lamija  Jakubović je pričala o važnost prototipova niske vjernosti u UX/UI-u. U panel diskusiji, navode, pričalo se i o situaciji u dizajnu u našoj državi i gdje naši govornici traže inspiraciju, a bilo je i mnogo pitanja publike.

Foto: PR / Predavači Dribbble Meetupa u Mostaru

Najzanimljiviji dio meetupa je svakako bio analogni playoff, u kojem se devet prijavljenih dizajnera natjecalo u skiciranju poznatih logotipa (bez gledanja u njih), poput logotipa tvrtki Apple, Jysk, Konzum i McDonalds.

Pobjednik analognog natjecanja je Luka Vučina, koji je dobio dizajnerske programe Affinity Photo i Designer programe.

''Ni ostali posjetitelji nisu otišli praznih ruku, jer smo još podijelili nagrade naših sponzora NSoft i SYNC, a svi su dobili fora promo materijale, poput stickera i bilježnica. Kao i svaki #SPARKevent, i ovaj smo završili druženje, uz pizze iz Gonzalesa i piće. Nadamo se da su posjetitelji naučili nešto novo i našli inspiraciju iz kreativnog rada svojih kolega'', priopćeno je iz SPARK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close