360 kompleta

Mostar: Uručene torbe i pribor učenicima iz socijalno ugroženih obitelji

Sci-Tech / Flash | 01. 09. 2016. u 10:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica u četvrtak su u prostorijama Centra za socijalni rad Mostar uručili školske torbe i pribor za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji grada Mostara.

Vlada HNŽ je inače Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi odobrila nabavu tisuću kompleta torbi i pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji s područja HNŽ.

''Današnja podjela školskih torbi i pribora djeci iz socijalno ugroženijih obitelji postaje redovita aktivnost Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi koja se provodi na teritoriju HNŽ-a u suradnji s centrima za socijalni rad'', naglasio je tom prigodom ministar Opsenica.

On je podsjetio kako je mostarski Centar za socijalni rad ove godine ukazao na potrebu za 360 školskih torbi i pribora, izražavajući zadovoljstvo da se tražena količina osigurala.

Ministar Opsenica je dodao kako je ove godine u Proračunu županije posredstvom sektora socijalne skrbi Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi osigurano devet milijuna i 111 tisuća maraka za provođenje zakona, programa i projekata iz oblasti socijalne politike.

''Učenicima kojima smo danas podijelili školski pribor i torbe želim da nova školska godina bude uspješna, a svakako bolja od prethodne'', poručio je ministar Opsenica.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, naglasivši kako Vlada i ovim primjerom pokazuje senzibilitet za djecu koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji.

Također je napomenuo kako se nada da će u sljedećoj godini ta sredstva biti i veća, te da će Vlada i ministri dati punu potporu resornom ministru kada su u pitanju djeca i obitelji u stanju socijalne potrebe.

Herceg je dodao kako, kada je u pitanju obrazovanje, Vlada HNŽ izdvaja najveći dio proračunskih sredstava, odnosno da više od 80 milijuna godišnje ide za Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta, od čega 42 milijuna za osnovne, 25 milijuna za srednje škole i dr.

Podsjetio je također i na vladinu odluku o preuzimanju obveza prijevoza za učenike osnovnih škola, te na obnovu sedam škola na području HNŽ-a za što je izdvojeno oko pet milijuna maraka kreditnih sredstava.

Vladi i resornom ministarstvu na značajnom darivanju zahvalila je ravnateljica Centra za socijalni rad Zdravka Marić.

''Roditeljima će ovo puno značiti i olakšati pripremu djece za školu, a djeci će, s novom školskom torbom i priborom, sigurno početak školske godine učiniti radosnijim'', kazala je ravnateljica Zdravka Marić.

Inače, danas su ministar trgovine, turizma i zaštite okolišta Ajdin Teletović, ministar financija Adnan Faladžić i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica uručili školske torbe i pribor i učenicima s područja općine Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close