TKIM

Mostar: Upisi studenata na Teološko-katehetski institut

Sci-Tech / Flash | 31. 05. 2017. u 13:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teološko-katehetski institut u Mostaru (TKIM) ove godine slavi tridesetu obljetnicu djelovanja (1987.-2017.) i sveučilišnoga akademskog studija. Njegov je rad, kanonskim ustanovljenjem i akreditacijom, potvrdila u veljači ove godine Kongregacija za katolički odgoj.

TKIM u ozračju navedene obljetnice i stečenoga priznanja poziva sve zainteresirane kandidate da upišu ovaj sveučilišni studij i izvješćuje ih da u novoj akademskoj godini 2017./2018., u prvu godinu preddiplomskoga studija upisuje 15-20 novih studenata, piše Cnak.ba.

Sveučilišni teološko-katehetski i religijsko-pedagoški studij na TKIM-u traje pet (5) godina i izvodi se kao redoviti studij u dva ciklusa studija (3+2): trogodišnji preddiplomski studij kojim se stječe titula i diploma prvostupnika religijske pedagogije i katehetike i potom dvogodišnji diplomski studij kojim se stječe titula i diploma magistra religijske pedagogije i katehetike. Sveučilišni studij daje teološke, religijsko-pedagoške i humanističke odgojno-obrazovne kompetencije te omogućuje rad na različitim područjima crkvenoga i društvenoga života, osobito vjeroučiteljsku službu u osnovnim i srednjim školama, rad na području odgoja, socijalnoga djelovanja, kulture i medija.

Prvi prijavni rok za upise traje od 10. lipnja do 6. srpnja 2017. Razredbeni ispit je u petak 7. srpnja 2017. u 9 sati u prostorijama Instituta, a potom kratki pojedinačni razgovor s kandidatima.

Dugi ili jesenski prijavni rok, ako se ne popune upisna mjesta, traje od 11. do 22. rujna, s razredbenim ispitom 26. rujna 2017. u 9 sati.

Razredbeni ispit obuhvaća građu srednjoškolskoga programa hrvatskoga jezika, vjeronauka i povijesti.

Kandidati su dužni Tajništvu TKIM-a, Nikole Šubića Zrinskog 7, 88000 Mostar, u jednom od navedenih prijavnih rokova dostaviti sljedeće dokumente: krsni list, rodni list, svjedodžbe svih razreda četverogodišnje srednje škole i maturalnu svjedodžbu, preporuku župnika svoje župe, osobnu molbu za studij na Institutu.

Više informacija o studiju i okvirnom studijskom programu na TKIM-u može se naći na web stranici: www.tkim-mostar.com

Potrebne informacije o upisu na studij mogu se dobiti u Tajništvu TKIM-a na tel. 036 326-690, ili e-mailom: [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close