Dani zdravlja

Mostar: Studenti pokazali koliko je važna briga o vlastitom zdravlju

Sci-Tech / Flash | 24. 04. 2015. u 15:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcijom mjerenja šećera i krvnog tlaka u prostoru kampusa Sveučilišta, uspješno je završen veliki zdravstveno- humanitarni projekt udruženja studenata Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru.

Sada već tradicionalnoj kampanji pod nazivom ''Upoznaj dijabetes, preuzmi kontrolu“ , odazvali su se brojni studenti, profesori i osoblje mostarske akademske zajednice i tako pokazali da je važno svakodnevno voditi brigu o vlastitom zdravlju.

Udruga HSSA je obavijestila da su volonteri tijekom dana izmjerili krvni tlak i šećer gotovo 900 studenata mostarskog Sveučilišta.

Protekli tjedan ponudio je izuzetno bogat i sadržajan program ovogodišnjeg projekta.

U ponedjeljak su studenti darivali krv u suradnji sa SKB Mostar i tako prikupili 36 donacija ove najvrijednije životne tekućine.

Utorak je bio dan sportskog karaktera u kojem su revijalne utakmice odigrala tri biomedicinska fakulteta sa područja grada; Fakultet zdravstvenih studija , Medicinski fakultet i Farmaceutski fakultet. Pobjednik turnira bili su studenti medicine kojima je uručen pehar kao simbol na međusobno sportsko druženje i dan promicanja sporta kao zdravog načina života.

U srijedu su studenti u suradnji s udrugom ''Minores'' posjetili beskućnike grada Mostara, uručili prijeko potrebnu donaciju u hrani i odjeći, a zatim i izmjerili vitalne funkcije i uputili na dodatnu svijest o brizi za zdravlje.

Četvrtku su se najviše radovala djeca vrtića ''Sunce“ na Bijelom Brijegu. Naime, posjetila ih je zubić vila prilikom koje im je održala kratko predavanje o važnosti redovitog pranja zubića i pravilne higijene. Nakon kratkog igrokaza i pjesme kojom su je pozdravili ozareni mališani , vila je svima podijelila paste za zube, zubne četkice i obećala dogodine ponovo doći u posjetu .

Udruga studenata Fakulteta zdravstvenih studija zahvaljuje se svima koji su pomogli u realizaciji ovog uistinu velikog zdravstvenog projekta, a posebno: dekanu i upravi Fakulteta zdravstvenih studija Mostar, Federalnom ministarstvou obrazovanja i nauke, Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru, ljekarni Alpha-plus, trgovinama BosnaMedic, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close