Barijere

Mostar: Škola 'šejh Jujo' dobila lift

Sci-Tech / Flash | 27. 12. 2016. u 21:00 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veselo i svečano danas je bilo u prostoru osnovne škole 'Mustafa Ejubović - šejh Jujo' obilježen završetak izgradnje lifta primarno namijenjenog osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Uz učenike, roditelje i uposlenike škole na svečanosti su bili prisutni i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, načelnik financija Izet Šahović, šefica Službe za odgoj, obrazovanje mlade i sport Senada Sadović, predstavnici Školskog odbora sa predsjednikom Esadom Pobrićem, članovi Vijeća roditelja, te predstavnici političkog i kulturnog života Grada Mostara.

U pozdravnom govoru direktor škole Mustafa Džafić izrazio je zadovoljstvo uspješno završenim projektom i zahvalio se u ime učenika, njihovih roditelja i zaposlenika škole predstavnicima Grada Mostara koji su osigurali sredstva za izgradnju lifta.

Direktor je istaknuo da je u proteklom periodu urađeno mnogo na podizanju i unaprjeđenju nastavničkih kompetencija i stvaranju uvjeta za inkluzivnost škole. "Naša svakodnevica je uistinu oplemenjena i daje nam poticaj da nastavimo raditi na svim područjima za podizanje školskog standarda", zaključio je direktor u pozdravnom govoru.

Na svečanoj priredbi gostima se obratio gradonačelnik Ljubo Bešlić koji nije krio radost i zadovoljstvo završenim projektom, zatim pohvalio trud i zalaganje školskog kolektiva u stvaranju okruženja koje je inkluzivno i motivirajuće za sve učenike.

U okviru programa uručena su priznanja i zahvalnice najzaslužnijima. Zahvalnice za doprinos u unapređenju i stvaranju uvjeta bolje inkluzivnosti škole primili su gradonačelnik Bešlić i načelnik financija Šahović, potom zahvalnicu i priznanje za rad u inkluzivnom odjeljenju uručena je učiteljici Hasibi Džiho i na kraju izvođaču radova 'Izgradnji Tojaga' d.o.o. za izuzetno uspješnu poslovnu suradnju.

Investiciju ovog vrijednog projekta u potpunosti je financirao Grad Mostar u ukupnoj vrijednosti od 56.000 KM. Na kraju svečanosti presjecanjem vrpce i prvom vožnjom lift su otvorili učenik Mirza Gosto, mostarski gradonačelnik i načelnik financija Grada Mostara. Tako je i posljednja arhitektonska barijera do prvog i drugog kata gdje se održava kabinetska nastava za našeg Mirzu od danas prošlost. Ulazeći u lift, otvorio je nove stranice u svojoj svakodnevnici.

Kopirati
Drag cursor here to close