Pošta Mostar

Mostar: Paket dostavljen dronom

Sci-Tech / Flash | 12. 09. 2016. u 11:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pilot-projekt dostave paketa „Brze pošte“ putem bespilotne letjelice demonstrirala je Hrvatska pošta Mostar u sklopu SPARK Multirotor Challenge - utrke dronova, priopćeno je.

U projektu koji HP Mostar razvija u suradnji sa Spark poslovnim parkom Ivan Sušac, član Uprave ID za marketing i razvoj Hrvatske pošte Mostar, pokrenuo je na natjecanju dronova koje je održano u Mostaru letjelicu putem tableta.

Letjelica s teretom „Brze pošte“ je poletjela i slijedila programiranu rutu leta. Dolaskom na odredište bespilotna letjelica ispušta teret - paket „Brze pošte“ koji se prizemljuje na predviđeno mjesto, a letjelica se vraća na početnu poziciju. Ovaj pilot-projekt napravljen je s ciljem promocije nove usluge „Brza pošta“ koju je nedavno pokrenula Hrvatska pošta Mostar.

Usluga „Brza pošta“ dostupna je na cijelom prostoru BiH i temeljena je na infrastrukturi tri poštanska operatora s rokom dostave od 24 sata u sve bh. gradove.

Od 1. listopada usluga počinje s radom u punom opsegu. Hrvatska pošta Mostar ulaganjem u razvoj novih usluga i proizvoda nastoji stvoriti pretpostavke za budući razvoj te zadržati pozitivne trendove poslovanja koje bilježi u proteklih godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close