SKB Mostar

Mostar: Otvorena obnovljena Klinika za psihijatriju, izvedeni radovi od 809 tisuća KM

Sci-Tech / Flash | 07. 02. 2017. u 12:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ponosni smo na implementaciju ovog značajnog projekta, kao i činjenicu da energetska učinkovitost postaje sve značajnija tema u Federaciji BIH. Federalno ministarstvo prostornog uređenja će dalje nastojati osigurati što bolje uvjete za implementiranje projekata rekonstrukcije svih javnih, objekata i osigurati ulaganja u području energetske učinkovitosti u ovom dijelu zemlje", rekao je federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, prilikom otvorenja obnovljene Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Psihijatrijska klinika je jedan od 18 javnih objekata koji je renoviran u okviru projekta u tijeku 2016. godine. U obnovu uloženo više od 809 tisuća KM, a radovi su realizirani u skladu sa svjetskim standardima iz oblasti energetske učinkovitosti.

Implementacija mjera energetske učinkovitosti na Psihijatrijskoj bolnici podrazumijevala je integriranje termičke izolacije u fasadu objekta i krova, kao i zamjenu vanjskih otvora na ovojnici fasadnih površina, priopćeno je.

Svečanom otvorenju rekonstruirane klinike, između ostalih, nazočili su doc. dr. Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva, kao predstavnici SKB Mostar - ravnatelj prof. dr. sc. Ante Kvesić i predstojnik Klinike za psihijatriju prof. dr. sc. Miro Klarić.

BEEP je najveći projekt energetske učinkovitosti u BiH koji se realizira uz. pomoć Svjetske banke. Projekt se implementira u razdoblju od 2015. do 2018. godine s ciljem predstavljanja prednosti i održivosti energetske učinkovitosti. Procjenjuje se da će od povećanja energetske učinkovitosti višestruke koristi imati oko 80.000 korisnika objekata u javnom sektoru. Također, ovaj projekt pruža podršku Vladi na ispunjavanju obveza iz Sporazuma energetske zajednice kojim se obvezala na implementiranje direktive EU iz oblasti energetske učinkovitosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close