cjeloživotno učenje

Mostar: Otvorena Konferencija 'Gradimo mostove u obrazovanju odraslih'

Sci-Tech / Flash | 21. 10. 2016. u 08:43 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Gradimo mostove u obrazovanju odraslih" naziv je 2. međunarodne konferencije koja je, u organizaciji DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu i pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, u petak svečano otvorena u Bijelom Polju kod Mostara.

Nas konferenciji je sudjelovalo 80 stručnjaka iz cijele regije, iz sedam zemalja, među kojima su vodeći teoretičari, istraživači i praktičari iz oblasti andragogije.

Po riječima direktora DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu Emira Avdagića, cilj konferencije je razmjena iskustava u oblasti obrazovanja odraslih, razgovar o aktualnim stanjima u obrazovanju odraslih u zemljama u okruženju te definiranje zajedničkih prioriteta kada je u pitanju obrazovanje odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja, odnosno koliko je to bitno za razvoj samog društva u BiH.

U okviru konferencije će, kako je kazao, biti održana panel diskusija na kojoj će o navedenoj temi razgovarati predstavnici svih sedam zemalja, te četiri radionice na kojima će biti predstavljena dobra iskustva iz zemalja u okruženju.

Osim panel diskusije o aktualnostima u zemljama regije, danas će u sklopu konferencije biti održane radionice o implementaciji koncepta cjeloživotnog učenja u društvu i o vještinama odraslih, dok će se na radionicama koje će biti održane u subotu govoriti o standardima u obrazovanju odraslih i o profesionalizaciji andragoških djelatnika.

Avdagić je istaknuo kako je prva konferencija održana prošle godine u Sloveniji te da je Mostaru ove godine pripala čast da bude domaćin Druge konferencije "Gradimo mostove u obrazovanju odraslih".

Konferenciji, uz brojne uzvanike, prisustvuju pomoćnik ministra civilnih poslova BiH Adnan Husić te predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, a ona će trajati do 23. listopada.

Inače, DVV International — Ured za Bosnu i Hercegovinu od 2000. godine djeluje u okviru projekta "Razvoj obrazovanja odraslih u jugoistočnoj Europi". Zahvaljujući podršci Ministarstva za privrednu suradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ), te mnogobrojnim partnerima u zemlji i regiji, DVV International- Ured za BiH nastoji unaprijediti djelovanje nadležnih sektora i organizacija, razviti političke strukture, te poticati profesionalnost u teoriji i praksi obrazovanja, učenja i obuke odraslih.

Kopirati
Drag cursor here to close