Za učenike

Mostar: Odigran malonogometni turnir Yunus Emre

Sci-Tech / Flash | 09. 03. 2016. u 17:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 7. ožujka 2016. godine odigrane su utakmice malonogometnog turnira Yunus Emre za učenike osnovnih škola HNŽ - Jug, koji izučavaju turski jezik kao drugi strani.

Početni udarac na turniru izvela je Generalna konzulica Republike Turske u Mostaru, Ayşe Selcan Şanli, sa direktorom Yunus Emre Enstitüsü - Turskog kulturnog centra Mostar Yunus Dilberom, priopćeno je.

Na turniru je sudjelovalo ukupno osam ekipa koje su se natjecale u dvije grupe. Pobjednici grupa bili su OŠ Gnojnice i OŠ Mustafa Ejubović - Šejh Jujo, a u međusobnom duelu pobjedu je odnijela ekipa OŠ Mustafa Ejubović - Šejh Jujo i tako se plasirala na Federalno finale koje će se održati u Sarajevu i na kom će sudjelovati najbolje ekipe iz još šest županija BiH u kojima se izučava turski jezik.

U srijedu, 9. ožujka 2016. g. igrale su se utakmice malonogometnog turnira Yunus Emre za učenike osnovnih škola HNŽ - Sjever, koji izučavaju turski jezik kao drugi strani.
Na turniru je sudjelovalo ukupno osam ekipa koje su se natjecale u dvije grupe.

Pobjednici grupa A i B bili su Druga osnovna škola Konjic i OŠ Čelebići, a u međusobnom duelu pobjedu je odnijela ekipa Druge osnovne škole Konjic i plasirala se na Federalno finale u Sarajevu, na kom će zajedno sa pobjednikom iz Mostara, OŠ Mustafa Ejubović - Šejh Jujo predstavljati Hercegovačko-neretvansku županiju.

Nagrade za prva mjesta bili su kuponi TC Bingo u vrijednosti od po 100KM za prvo i po 50KM za timove koji su osvojili druga mjesta, kao i po 20KM za najboljeg strijelca, najboljeg igrača, te najboljeg golmana turnira.

Slijede natjecanja u odbojci za djevojčice 15. ožujka u Konjicu i 17. ožujka u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close