Treći put

Mostar: Ljetna škola otvorila svoja vrata

Sci-Tech / Flash | 27. 06. 2016. u 22:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama koje koristi Koledž ujedinjenog svijeta u mostarskoj Gimnaziji, otvoren je treći Summer youth program (MSYP) koji je okupio oko 80 sudionika uglavnom iz BiH, ali i nekih zemalja Europe i svijeta.

Kako je rekla koordinatorica Mostar summer youth programa Vlatka Lučić, učenici UWC-a su također dio ove ljetne škole - u ulozi volontera, ali i sudionici u okviru programa koji će se u našem gradu održavati naredna tri tjedna.

Ove godine ukupno je bilo 130 aplikacija, što je povećanje u odnosu na protekle godine, kazala je Lučić. Svi sudionici ljetne škole su u dobi od 14 do 18 godina.

Ljetna škola će obuhvatiti predmete od umjetnosti do biznisa, a pored nastavnih aktivnosti, za polaznike ove škole bit će upriličeni i izleti. Predavači u ljetnoj školi su osobe koje dolaze iz Amerike, Kanade, Nizozemske, BiH, Velike Britanije.

Osim navedenih aktivnosti polaznici ljetne škole će učiti i o arhitekturi, ljudskim pravima, urbanom dizajnu, medijima i dr. Sudionici škole mogu izabrati najviše tri predmeta koja ih najviše zanimaju, te po završetku nastave dobit će certifikate.

Osim UWC-a, ljetnu školu u Mostaru podržali su udruženje 'Naša djeca', Fram ziral, Intera tehnološki park, Osvit-M, Fortuna torus, Hypo banka, te Schuler helfen leben. Ljetna škola će završiti 16. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close