Mobitel na punjaču

Mladog gamera ubio strujni udar dok je igrao videoigre u krevetu

Pretpostavlja se, jer istraga još traje, da je mladog gamera ubio strujni udar do kojeg je došlo dok je punio mobilni telefon i držao ga u ruci.
Sci-Tech / Flash | 03. 10. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već se dugo upozorava kako ne bi trebalo ostavljati mobilne telefone na punjenju tijekom noći ili bez nadzora. Da to može imati i smrtne posljedice pokazao je posljednji slučaj iz Tajlanda.

Mladi gamer, Sastra Mo-in, obožavao je igrati videoigre na svojim mobilnim uređajima. Često je provodio sate ležeći u krevetu i igrajući dok su mu se uređaji punili.

No, kako javljaju tajlandski mediji, to ga je stajalo života. Mladog je gamera mrtvog pronašla njegova teta. Kako je ispričala medijima, Sastra Mo-in je ležao nepomično u krevetu, a na produžnom kabelu, u koji su bili uključeni njegovi pametni telefoni, bili su vidljivi tragovi paleži, piše Zimo.co.

Pretpostavlja se, jer istraga još traje, da je mladog gamera ubio strujni udar do kojeg je došlo dok je punio mobilni telefon i držao ga u ruci.

Njegova smrt dogodila se samo nekoliko dana nakon što je u Kazahstnu poginula 14-godišnja djevojka. Vjeruje se kako je ona poginula nakon što je eksplodirao telefon kojeg je držala na jastuku dok je spavala.

Prema izvještajima iz kazahstanskih medija, Alua Asetkyzy Abzalbek u krevetu je slušala glazbu sa svog telefona, kad je došlo do eksplozije koja joj je nanijela teške ozljede glave od kojih je i preminula.

I u jednom i u drugom slučaju, vjeruje se da je došlo do pregrijavanja uređaja tijekom punjenja te do eksplozije baterije.

Iako su ovo izdvojeni slučajevi, mogu poslužiti kao upozorenje. Nemojte koristiti pametni telefon dok je na punjenju i nemojte ga ostavljati da se puni tijekom cijele noći, piše Zimo.co.

Većina danas dostupnih mobilnih telefona može u potpunosti napuniti bateriju za nekoliko sati te nije potrebno puniti ih kroz cijelu noć.

Kopirati
Drag cursor here to close