Edukativno druženje

Mladi Mostarci učili o korištenju dronova

Edukativno druženje, odnosno radionica održana je na inicijativu Udruge za održivi razvoj i zaštitu okoliša iz Mostara, priopćeno je iz CTK-a.
Sci-Tech / Flash | 24. 01. 2019. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Druženje o radu dronova u Mostaru

Edukativno druženje na temu što je dron održano je u utorak u prostorijama Centra za tehničku kulturu (CTK) u Mostaru.

Predavanje je održao predsjednik Aerokluba 1949 Mostar, Jurica Kolobarić, na kojemu je kroz druženje polaznicima Centra, kao i voditeljima radionica, predstavio bespilotne letjelice/dronove.

Edukativno druženje, odnosno radionica održana je na inicijativu Udruge za održivi razvoj i zaštitu okoliša iz Mostara, priopćeno je iz CTK-a.

Prisutni su mogli uživo vidjeti vrste dronova, posebno koje je izradio Aeroklub 1949 Mostar, njihovu funkciju, kako su sastavljeni i kako se njima upravlja.

"Radionica je obuhvatila općenite podatke o dronovima, razlog njihovog nastanaka, sigurnost korištenja, propise, mogućnosti primjene, kao i budućnost razvoja. Nakon dvosatne radionice polaznici su dobili osnovni uvid u razvoj i primjenu ove nove tehnologije, koja je u fazi ekspanzije i sve više zauzima mjesta u raznim granama industrije", rekao je predavač Kolobarić.

Uz sve to Kolobarić je pričao o zahtjevima koji neprekidno stižu na adresu Aerokluba, vrlo zanimljivim situacijama, sudjelovanju dronova u izradi geodetskih podloga, razvlačenju kablova, a ponajviše za snimanje odnosno fotografiranje pojedinih mjesta, gradova, prirodnih bogatstava ili radova iz zraka.

Ovo vrlo poučno predavanje polaznike centra navelo je na razmišljanje o tim bespilotnim, ali ipak ''pilotnim'' letjelicama, što je rezultiralo postavljanjem velikog broja upita, na koje je predavačvrlo stručno i sa zadovoljstvom odgovarao, navode iz CTK-a.

Pri tome je predstavio i ispričao primjere dronova u svijetu, kakvi postoje i kako će to sve možda utjecati na našu svakodnevnicu u budućnosti.

Rekao je nešto i o zakonima i propisima u BiH koji se odnose na dronove te usporedio kakvi su zakoni i propisi provedeni i u susjednim zemljama, a samim tim naveo mlade na razmišljanje što oni kao budući intelektualci mogu poduzeti ili pokrenuti u vezi dronova u budućnosti, priopćeno je iz Centra za tehničku kulturu.

Kopirati
Drag cursor here to close