Poruka mira

Mladi iz Mostara na konferenciji Balkanskog kluba mira s Obamom

Sci-Tech / Flash | 12. 05. 2014. u 05:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblju od 9.5.-11.5.2014. godine članovi Vijeća mladih Grada Mostara prisustvovali su konferenciji Balkanskog kluba mira u Podgorici u Crnoj Gori, gdje je usvojena i potpisana deklaracija o svjetskom miru.

Na konferenciji su bili gosti Malik Obama, direktor Fondacije Barak Obama Husein Senior, inače brat Američkog predsjednika Baracka Obame kao i Tevekkul Kermam iz Jemena najmlađa nobelovka na svijetu te brojne druge zvanice i sudionici konferencije.

Sudjelovajući u radu konferencije ukazalo se na simbolični i stvarni značaj ovakvih skupova. ''Dužnost je svake jedinke, da uradi ono što je
u njegovoj moći i da doprinese dobru''.

Malik Obama je podsjetio da je veoma važno da u poruci mira koja iz Podgorice ide ka cijelom svijetu pored Ukrajine svoje mjesto nađe i apel da se zaustavi građanski rat u Siriji, vojna diktatura u Egiptu te stradanje nedužnih u Mianmaru, Centralno Afričkoj Republici i drugim mjestima.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici od iz 41 zemlje svijeta. Sudionici konferencije potpisali su povelju mira, priopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close