Traumatična iskustva

Microsoft na sudu zbog PTSP-a vlastitih zaposlenika

Sci-Tech / Flash | 16. 01. 2017. u 10:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada radite u Odjelu za online sigurnost unutar Microsofta, onda morate biti spremni na sve i svašta, u doslovnom smislu.

Jer, riječ je o dijelu kompanije iz Redmonda koji se bavi isključivo otkrivanjem nelegalnih radnji korisnika s Microsoftovim korisničkim računima, što uključuje i dječju pornografiju, snimanje ubojstava i slične traumatične, pa i bolesne stvari još bolesnijih umova...

Greg Blauert i Henry Soto radili su u spomenutom odjelu, nagledali su se doista svega, imaju psihičke probleme i tužili su Microsoft zbog posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) kojega su "zaradili" na poslu. Odnosno, tako barem oni tvrde, piše Zimo.co.

Greg Blauert je prije četiri godine doživio živčani slom, dijagnosticiran mu je PTSP, prema vlastitim riječima "loše spava, jede, ne može normalno funkcionirati i stalno ga prate grozne slike...", dok je Henry Soto još 2008. godine premješten u Odjel za sigurnost, tvrdi bez svojeg pristanka, a da mu nitko nije niti sugerirao da će se nagledati svakakvih grozota, pa je tako i on završio s istom dijagnozom kao i njegov kolega.

Microsot tvrdi kako njihov Welness program, kojega su osmislili upravo za djelatnike iz Odjela za sigurnost pomaže pri saniranju posljedica doista traumatičnog posla, ali za sada nisu odgovorili na najave tužbi...

Kopirati
Drag cursor here to close