Sporne sličice

Microsoft i Apple blokirali emojije s oružjem

Sci-Tech / Flash | 21. 06. 2016. u 14:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unicode konzorcij je međunarodno tijelo koje se bavi standardima za komunikaciju na digitalnim platformama, a među ostalim nadležno je i za standardizaciju emoji sličica kojima nove generacije vole komunicirati.

Sljedećeg tjedna objavit će Unicode 9.0 u kojem će biti uključeno 70-ak novih emojija. Izbor onih koji će biti uključeni u ovo ažuriranje ovoga puta nije prošao glatko, piše Bug.hr.

Naime, Apple je prvi imao primjedbe na to da se u novi set emojija uključi sličica puške, kao i čovjeka koji puca iz pištolja. U Appleu smatraju da je dovoljno da postoji već jedna slika oružja, te da ne treba s tim pretjerivati.

U raspravu se uključio i Microsoft te podržao Appleov stav, pa su ova dva sporna emojija na kraju ispala iz finalnog prijedloga Unicodea 9.0.

Oni se tamo neće pojaviti kao emoji sličice, već kao obični crno-bijeli znakovi. Osnovni razlog za uključenje ovih spornih sličica jest činjenica da su puška i pištolj dijelovi olimpijskih sportova, pa su ih htjeli uključiti prije Olimpijskih igara ovog ljeta.

Kopirati
Drag cursor here to close