400 sudionika

Medicinski stručnjaci iz zemlje i svijeta stižu na Kongres kardiologa i angiologa

Sci-Tech / Flash | 25. 05. 2016. u 11:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će se od 26. do 28. svibnja održavati 7. Kongres Udruženja kardiologa i angiologa BiH i 3. Kongres Udruženja kardioloških sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem.

Kongresi će se održavati u hotelu Mepas u Mostaru, a imat će više od 400 sudionika.

Sedmi Kongres Udruženja kardiologa i angiologa BiH je najveći susret kardiologa BiH koji se od 1998. godine održava svake tri godine.

Na njemu će se prezentirati najveća dostignuća iz oblasti kardiologije i angiologije u svijetu, te će se prenijeti iskustva i iz BiH.

''Kongres je okupio međunarodne stručnjake iz SAD-a, Europe, iz Europskog udruženja kardiologa, predstavnika Američkog udruženja kardiologa. Imamo goste iz susjednih zemalja koji značajno participiraju našem kongresu'', rekao je doc. dr. Emir Fazlibegović predsjednik organizacijskog odbora Kongresa.

Na Kongresu će biti održane plenarne sjednice, simpoziji, e-poster prezentacije, radionice, fokus sesije, izložbe medicinske opreme, te socijalni program.

Kako je istaknuto na press konferenciji organiziranoj povodom otvaranja Kongresa svaki treći čovjek umre od kardiovaskularnih oboljenja, stoga je izrazito bitna prevencija ovih bolesti. Zbog toga su se iz organizacije Kongresa odlučili da jedna od glavnih tema kongresa bude epidemiologija i prevencija kardiovaskularnih bolesti.

Organizatori Kongresa su Udruženje kardiologa BiH, Udruženje angiologa BiH, Udruženje kardiologa HNŽ, Fondacija za kardiovaskularne bolesti i Udruženje Kardioloških sestara i tehničara.

Suorganizatori su: Sveučilišna klinička bolnica Mostar, RMC ''Dr Safet Mujić'' Mostar, Univerzitet Džemal Bijedić, Sveučilište u Mostaru, Matica Hrvatska Mostar, Akademija znanosti i umjetnosti BiH i Bosansko Hercegovačko Američka akademija znanosti i umjetnosti.

Mostarski Kongres je ocijenjen s 15 bodova od strane European Board for Accreditation in Cardiology.

Kongres se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, a svečano će biti otvoren 26. svibnja u 19 sati u hotelu Mepas.

Kopirati
Drag cursor here to close