Bugojno

Matica hrvatska nagradila najbolje učenike u ovoj školskoj godini

Sci-Tech / Flash | 10. 06. 2016. u 08:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogranak Matice hrvatske Bugojno sinoć je u Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra u tom gradu organizirao dodjelu nagrada za 31-og učenika osnovne i srednje škole, koji su ovu školsku godinu završili s prosječnom ocjenom pet.

''Već treću godinu nagrađujemo najbolje učenike koje, na ovaj način, želimo motivirati da postižu što bolje rezultate u školi i ubuduće i da se međusobno takmiče i druže'', naglasio je Antonio Džolan, koji se uime ogranka Matice hrvatske iz Bugojna obratio prisutnima.

Dodao je kako je jedna od novina u organiziranju ovog događaja izložba oko 200 učeničkih radova, koju će svi zainteresirani moći pogledati u narednih 15-tak dana.

''Želja nam je bila da javnosti pokažemo kreativnost i originalnost naših učenika. Upravo ove osobine su često pokretači onih pozitivnih i dobrih stvari u društvu u kojem živimo'', istaknuo je.

Osim nagrade, koja nosi naziv „Matica hrvatska“, najboljim učenicima su, ovom prilikom, uručeni i drugi prigodni pokloni.

''Završio sam osmi razred Prve osnovne škole Jaklić. Ovo nije prvi put da dobijem nagradu 'Matice hrvatske' koja je nama učenicima poticaj za buduće školovanje'', kazao je jedan od nagrađenih, Ivan Lovrić.

Tajnim glasanjem, učenici su za najbolju nastavnicu proglasili Mladenku Nosić kojoj je, također, uručena prigodna nagrada.

Kopirati
Drag cursor here to close