CTK

Ljetna škola u Centru za tehničku kulturu Mostar

Sci-Tech / Flash | 30. 06. 2016. u 13:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija Centra za tehničku kulturu (CTK) Mostar je prepoznati mlade talente, usmjeriti ih i omogućiti im pristup praktičnim znanjima iz modelarstva, maketarstva, elektronike, robotike, informatike, dizajna i videa, te im tako pomoći da se opredijele za tehniku kao svoj poziv.

Dugoročni cilj je da ti mladi ljudi u zrelijoj dobi postanu kreativni stručnjaci i tako doprinesu razvoju ovog kraja, ostvare sebe na profesionalnom i privatnom planu živeći i djelujući u svojoj domovini, kako bi BIH uistinu postala jedna stabilna multikulturalna razvijena država s obzirom kako ima sve predispozicije za to. Odbacujući ideološke podijeljenosti djeca u našem Centru odgajaju se za profesionalnost i stručnost koja će dovesti do toga da će naše različitosti biti naša kvaliteta u ostvarenju naših ciljeva. Upravo s misijom da se stanje u ovom području poboljša, osnovan je 2009. godine CTK Mostar koji pruža djeci i mladima uvid u praktičnu stranu tehnike kroz svoje kreativne radionice robotike, modelarstva, maketarstva, elektronike, informatike, dizajna i filma.

Moderni proizvodi zahtijevaju sve više i više sofisticirano praktično znanje i vještine iz tehničkih djelatnosti i znanosti. U okviru formalnog obrazovanja postoji problem prakse prilikom koje mladi ne uspiju steći svoje prve praktične tehničke vještine i znanja i što je još važnije, prepoznati tehničke struke i znanost kao svoj životni poziv, ako za to imaju prirodne predispozicije. Stoga je projekt iznimne važnosti radi poboljšanja koji će pružiti djeci i mladima uvid u praktičnu stranu tehnike kroz kreativnu radionice elektronike, navodi se u priopćenju ovog Centra.

Početak ovoga projekta označiti će prvi ljetni arduino vikend koga će u Centru organizirati za srednjoškolce, djecu prvih i drugih razreda srednjih škola od 22. - 24. 7. 2016. godine u INTERA TP Mostar i Relaxu Aluminija na Buni. Vikend je planiran kao arduino radionica u kojoj mogu sudjelovati po troje djece iz jedanaest pozvanih škola. Više informacija i detalja o ovom projektu potražite na njihovim službenim Facebook stranicma.

Kopirati
Drag cursor here to close