Za studente

Ljetna škola medijske etike u Konjicu

Sci-Tech / Flash | 03. 07. 2016. u 12:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće za tisak u BiH, u suradnji s KAS Media Programom za jugoistočnu Europu, drugi put zaredom, organizira regionalnu Ljetnju Školu Medijske Etike za mlade novinare i studente novinarstva iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunjske i Srbije.

Ljetnja Škola Medijske Etike bit će održana u Konjicu od 3. do 8. srpnja.

Cilj te škole jeste unapređenje profesionalnih standarda medijskog izvještavanja putem edukacije mladih novinara i urednika o medijskoj samoregulaciji i etici novinarstva.

Teme ovogodišnje Škole su: Medijska etika kao osnov slobodnog i odgovornog medijskog izvještavanja, Medijska samoregulacija, Preporuke za osnivanje vijeća za tisak, Moral i etika u psihologiji ponašanja, Medijska samoregulacija u Europi i Alijansa neovisnih vijeća za tisak Europe (AIPCE), Žalbena komisija Vijeća za tisak, Izvještavanje o osjetljivim temama, Istraživačko novinarstvo u lokalnim uvjetima, Etika u istraživačkom novinarstvu i Mehanizmi za zaštitu novinara.

Program Škole obuhvata i praktičan rad – simulaciju rada Žalbene komisije Vijeća za tisak, kroz analizu žalbi građana na izvještavanje tiskanih i online medija. Posljednjeg dana Škole predviđena je posjeta Muzeju Titov Bunker.

Regionalna Ljetnja Škola Medijske Etike prateći je program redovnog jedinstvenog projekta Vijeća za tisak u BiH – sedmodnevne Škole Medijske Etike, koja u nizu traje već deset godina, a otvorena je za studenta sa šest Univerziteta/Sveučilišta iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Tuzle, Mostara i Banja Luke, priopćeno je iz Vijeća za tisak u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close