ZKLS

Livanjski studenti organizirali 4. Sajam karijera Hercegbosanske županije

Sci-Tech / Flash | 11. 03. 2017. u 18:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS) je 9. i 11. ožujka, četvrti put zaredom, organizirao Sajam karijera u Livnu, na kojem je predstavio 29 fakulteta sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i Zdravstveno veleučilište.

Svečano otvorenje Sajma održano je u livanjskom Narodnom sveučilištu. Sajam je otvorio ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić. Prigodnim prezentacijama o aktivnostima kluba, studentskim naseljima, troškovima studiranja u Zagrebu i samom načinu polaganja državne mature, maturantima su se obratili članovi ZKLS-a.

Manifestacija se nastavila u dvorani Srednje ekonomske škole gdje su zagrebački studenti sa 30-ak fakulteta na izložbenim štandovima dijelili reklamne letke i odgovarali na mnogobrojna pitanja znatiželjnih maturanata, priopćeno je iz ZKLS-a.

U subotu, u livanjskoj Gimnaziji je provedena simulacija državne mature za 113 prijavljenih maturanata, što je za 33 učenika više nego lani. Testove su po uzore na one koji su se pojavljivali prethodnih godina na Državnoj maturi sastavljali članovi ZKLS-a.

''Projektom smo i više nego zadovoljni, pogotovo jer se napredak vidi iz godine u godinu. Rezultati našeg rada se očituju i brojem upisanih brucoša. U akademskoj godini 2016./2017. upisalo se samo iz Livna 15 studenata više nego prethodne godine. Kada bismo analizirali i druge općine naše županije, došli bismo i do brojke od 40-ak studenata. Naš cilj je bio i bit će pomaganje maturantima u izboru budućeg zanimanja jer smo svjesni koliko je to važna ,a usudio bih se reći, i jedna od presudnih odluka u životu i karijeri'', izjavio je predsjednik ZKLS-a Stipe Mišković.

Nakon službenog dijela studenti iz Zagreba, među kojima je pored Livnjaka bilo i studenata iz različitih krajeva BiH i Hrvatske, su odmarali razgledavajući prirodne ljepote Livna i naše županije.

Posjetili su planinarski dom Cincar, koji se nalazi na visoravni Kruzi, svjetski poznatom obitavalištu „divljih“ konja. Razgledali su i fotografirali ljepote Eko-sela Grabovice. Nekolicina ih je posjetila i izvor Duman te Rešetaricu na obali Buškog jezera, mjesto gdje se nalazi ranokršćanska bazilika, priopćeno je iz ZKLS-a.

Projekt je i ove godine podržalo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, općina Livno, Sveučilište u Zagrebu, posebno Agronomski fakultet, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, club „Babaloo“, club „Roko“ i concept bar „Cristallo“.
Ovim putem se zahvaljujemo sponzorima i svima onima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ovogodišnjeg Sajma.

Kopirati
Drag cursor here to close