Likeovi na Facebooku neisplativi

Sci-Tech / Flash | 16. 07. 2012. u 17:48 M.A.
Kopirati

Zanimljivo istraživanje BBC-ja pokazalo je kako kompanije zapravo gube jako velik novac na skupljanje likeova na Facebooku. Naime, BBC je proveo istraživanje nakon što je svoju analizu poslao jedan marketinški stručnjak, koji je predočio niz argumenata koji potvrđuju navode kako likeovi većine kompanija ne opravdavaju uloženi novac.

Naime, kako ističe BBC, većina od nekoliko stotina tisuća likeova pojedinih kompanija dolaze s lažnih profila ili ljudi koje njihovi proizvodi i usluge uopće ne zanimaju. Osim toga, mnogi koji su postali fanovi nekih brendova imaju lažne osobne podatke na svojim profilima, koji su često ključni kada se određuje ciljana publika kojima se prikazuju oglasi kompanija. Još gora stvar su lažni profili koje stvaraju kompjuterski programi koji na taj način šire viruse i spamove.

Iako je glasnogovornik Facebooka odgovorio novinarima BBC-a da nemaju dokaze kako dosta likeova dolazi s lažnih profila, prema brojnim pokazateljima čini se da ja ova priča točna.

Početkom godine Facebook je sam objavio da je šest posto profila na njihovoj društvenoj mreži lažno, što znači oko 54 milijuna profila.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.