''Lomljenje preko koljena''

Liječnici iz Zvornika kod Dodika: Predsjednik RS priznao pogrešku

"Održali smo lekciju ministru zdravlja (Draganu) Bogdaniću i prenijeli mu poruku iz Zvornika'', poručili su liječnici.
Sci-Tech / Flash | 27. 10. 2017. u 16:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i liječnika zvorničke bolnice, koji su danima prosvjedovali zbog smejene direktora te zdravstvene ustanove Milorada Drljevića, završen je bez konkretnog rješenja.

“Dodik je uvažio sve argumente liječnika bolnice u Zvorniku”, rekao je nakon sastanka liječnik Goran Bjeković.

On je dodao da ih je Dodik “strpljivo saslušao, uvažio sve njihove argumente i neslužbeno rekao da je počinjena greška”. 

“Ta greška će biti ispravljana u hodu", kazao je Bjeković. 

Liječnici nisu mogli precizirati da li i tko ostaje na načelničkim pozicijama u bolnici, dodajući da je Dodik “priznao djelomičnu pogrešku koja je nastala zbog prelamanja stvari preko koljena".

Još su naveli da imaju utisak da Dodik ne raspolaže s dovoljno informacija o stanju u zvorničkoj bolnici.

"Održali smo lekciju ministru zdravlja (Draganu) Bogdaniću i prenijeli mu poruku iz Zvornika. Kako će tehnički ispraviti grešku koju je priznao, to je stvar Dodika i njegovih suradnika. Rok je nekoliko dana da se to uradi. Razmotrit ćemo da li ćemo nastaviti štrajk”, kazao je Bjeković. 

On je dodao da postoji velika mogućnost da odluka o imenovanju v.d. direktora bude promijenjena.

“Dodik je predložio mapu puta i zamolio nas da se vratimo na radna mjesta. Mi nismo bili u štrajku, nego u prosvjedu protiv nezakonite smjene direktora Milorada Drljevića i postavljenja vršitelja dužnosti”, izjavio je dosadašnji zamjenik direktora Zoran Komljenović.

Sastanku kod Dodika nazočio je i načelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Liječnici zvorničke bolnice su prosvjedovali od 13. listopada zbog smjene Drljevića i imenovanje Jovana Okuke za v.d. direktora bolnice.

Kopirati
Drag cursor here to close