Nosivi gadgeti

LG predstavio pametne satove s novom generacijom Androida

Sci-Tech / Flash | 09. 02. 2017. u 14:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva generacija ''nosivog'' Androida namijenjenog prvenstveno pametnim satovima nije privukla veliki broj korisnika te se u Googleu nadaju kako će s novom verzijom Androida Wear, odnosno s novim satovima koje će pokretati ovaj operativni sustav povećati zanimanje ljudi za ovim gadgetima.

Prve modele satova s Android Wearom 2.0 jučer je predstavio LG – model Watch Style jeftiniji je uređaj namijenjen nezahtjevnim korisnicima koji žele atraktivan sat s osnovnim opcijama, dok je Watch Sport sto dolara skuplji uređaj dolazi s brojnim naprednim opcijama poput senzora otkucaja srca, podrškom za GPS, LTE itd.

Android Wear 2.0 jednostavniji je i brži u odnosu na prvu generaciju, a na Wiredu naročito hvale integraciju Googleovog Assistenta, no većina novinara koji su isprobali ove satove i novu verziju Googleovog OS-a slaže se kako ne donose neke revolucionarne novitete, dok i dalje nije riješen vjerojatno najveći problem pametnih satova – baterija, javlja Zimo.co.

Baterija će na oba modela trajati oko jednog dana tako da će ih vlasnici ovih uređaja morati puniti svaku noć i nadati se da će izdržati do kraja (radnog) dana.

LG Watch Style ima okrugli 1,2 inčni ekran rezolucije 360x360 piksela, kompaktne dimenzije, radi na 1,1GHz Snapdragon Wear 2100 procesoru, ima 512MB RAM-a i 4GB memorije, a kapacitet baterije iznosi (samo) 240mAh.

Sportski sat dolazi s 1,38 inčnim ekranom rezolucije 480x480 piksela, radi na istom procesoru kao i model Style, ima 768MB RAM-a, 4GB memorije za pohranu podataka te jaču bateriju kapaciteta 430mAh.

Na njemu će se moći koristiti i GPS, a zahvaljujući NFC-u korisnici će s ovim satom moći plaćati na terminalima koji podržavaju Android Pay. Oba su modela vodootporna i otporna na prašinu, pri čemu je sportski sat 'izdržljiviji' jer ima certifikat IP68, dok model Style ima certifikat IP67.

Cijena modela Style iznosi 249 dolara (tko želi rose gold boju morat će platiti 30 dolara više), dok će model Watch Sport koštati 349 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close