Dobit od 668 milijuna dolara

LG-jev najbolji kvartal godine, čak i mobilni odjel donekle smanjio gubitke

Treći kvartal bio je vrlo uspješan za južnokorejski LG s izuzetkom mobilnog odjela koji i dalje bilježi gubitke, no i oni su manji kako na godišnjoj tako i na kvartalnoj razini.
Sci-Tech / Flash | 26. 10. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći kvartal ove godine bio je izuzetno uspješan za LG, postignuti rezultati čine ga najboljim kvartalom južnokorejske tvrtke u 2018. godini.

Tvrtka je u spomenutom kvartalu imala dobit u iznosu od 668 milijuna američkih dolara. Jedini izuzetak je tradicionalni gubitaš, LG-jev mobilni odjel koji u trećem kvartalu bilježi operativni gubitak od 130,5 milijuna američkih dolara uz prodaju vrijednu 1,82 milijarde američkih dolara.

Ipak, riječ je o vidljivom smanjenju gubitka u odnosu na prethodne kvartale, nakon što je tvrtka poduzela određene mjere kao što su promjena direktora odjela te stavljanje naglaska i na srednji segment tržišta, piše Bug.hr.

Za usporedbu, u trećem kvartalu prošle godine tvrtkin mobilni odjel je zabilježio gubitke od 331 milijuna američkih dolara, dok su u razdoblju od travnja do lipnja ove godine oni iznosili 172 milijuna američkih dolara.

Što se tiče ostalih odjela, listu odjela najzaslužnijih za financijski vrlo dobar kvartal za LG čine Home Appliance & Air Solution odjel, kao i Home Entertainment odjel.

Kopirati
Drag cursor here to close