Razvoj kamere

Leica i Huawei otvaraju zajednički centar za istraživanje i razvoj

Sci-Tech / Flash | 26. 09. 2016. u 06:54 D.K
Kopirati

Nakon što su surađivali na razvoju kamere za flagship pametne telefone P9 i P9 Plus, Huawei i poznati njemački proizvođač fotografske opreme Leica, čini se, nastavit će svoju suradnju, piše Bug.hr.

Kako bi se ona dodatno učvrstila, dvije tvrtke uskoro namjeravaju otvoriti zajednički centar za istraživanje i razvoj.

Centar koji će biti poznat pod imenom Max Berek Innovation Lab (prema osobi koja je u Leici radila na razvoju njihovih dvadesetak prvih leća za kamere) bit će smješten u njemačkom gradu Wetzlaru u pokrajini Hessen, u kojem se ujedno nalazi i sjedište Leice.

U radu centra zajednički će sudjelovati zaposlenici obje tvrtke. Osim na kamerama za buduće pametne telefone, dvije tvrtke će u spomenutom centru raditi i na razvoju tehnologija temeljenih na argumentiranoj i virtualnoj stvarnosti.

Valja podsjetiti da je glavni izvršni direktor Huaweija, Richard Yu, još početkom ljeta najavio kako će budući pametni telefoni njegove tvrtke sadržavati 2K zaslone kompatibilne s tehnologijom za virtualnu stvarnost.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.