Upozorenje!

Krivotvorenim diplomama do viza za duži boravak u Njemačkoj

Sci-Tech / Flash | 11. 02. 2016. u 12:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korištenje krivotvorenih dokumenata je protuzakonito i bit će krivično procesuirano. Goethe-Institut krivično tereti u okviru BiH sudskih organa svaku osobu koja priloži krivotvorene diplome Goethe-Instituta.

''Svi koji prilože krivotvoreni certifikat, imaju zabranu polaganja ispita u Goethe-Institut u trajanju od jedne godine. Veleposlanstvo SR Njemačke odbija zahtjeve za vizu osobama koje prilože krivotvorene diplome. Pored toga njima se uvodi duža zabrana ulaska u Njemačku'', ističe u priopćenju koji potpisuje Natascha Garloff-Jonkers, glasnogovornica Njemačkog veleposlanstva u Sarajevu.

Krivotvoritelji nemaju šansu

Dodaje se kako podnositelji zahtjeva za vizu u Veleposlanstvu SR Njemačke često prilažu krivotvorene certifikate Goethe-Instituta prilikom predaje dokumenata. Radnici Veleposlanstva redovito završavaju obuke, kako bi mogli prepoznati krivotvorine. Dakle, krivotvoritelji uvijek budu otkriveni!

Polaganje jezičnog ispita moguće i bez tečaja

Dokaz o dovoljnom znanju njemačkog jezika je uvjet za izdavanje vize za duži boravak u Njemačkoj.

Dakle, ispit možete polagati i bez prethodnog pohađanja jezičkog ili pripremnog tečaja za ispit. Svi zainteresirani se mogu obratiti Goethe-Institutu u vezi sa pitanjima koja se tiču ispitnih certifikata, navodi se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close