Odlazak u povijest

Kraj je blizu: BlackBerry tone sve dublje

Sci-Tech / Flash | 07. 06. 2016. u 06:42 Z.D.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom posljednjih godina šefovi BlackBerryja na brojne su načine pokušavali spasiti kompaniju – predstavili su novi operativni sustav, modele s hardverskim tipkovnicama i ekranima osjetljivim na dodir, a na kraju su čak predstavili i mobilni uređaj Priv s kliznom tipkovnicom koji radi na Googleovom Androidu.

U BlackBerryju su se nadali kako će ovaj telefon na krilima Androida i tipkovnice privući veliki broj korisnika i spasiti kompaniju, no pokazalo se da je potražnja za ovim uređajem puno manja od predviđenog, prenosi Zimo.co.

O problemima ove kompanije nedavno je progovorio ''neimenovani izvor'' američkog mobilnog operatera AT&T koji je upozorio na zabrinjavajuću prodaju modela Priv – većina onih koji su kupili ovaj uređaj ljubitelji su i dosadašnji korisnici BlackBerryjevih telefona te su oni, nezadovoljni Androidom, često vraćali telefone i zamijenili ih za druge modele.

Također, problematična je i cijena ovog modela (700 dolara neotključan) koja je veća od daleko popularnijeg iPhonea. Izvršni direktor BlackBerryja John Chen ranije je već spominjao kako je ova godina ključna za kompaniju i da bi, ako ne uspiju okrenuti negativne trendove, mogli odustati od danjeg razvoja pametnih telefona.

Planovi BB-a za ovu godinu uključuju još dva telefona koja rade na Androidu, no sudeći prema informacijama o nezadovoljstvu korisnika Androidom na BlackBerryjima, čini se kako je kraj ove kompanije (odnosno dijela zaduženog za prodaju telefona) jako blizu.

Kopirati
Drag cursor here to close