Posrnuli div

Kodak se vraća sa smartphoneom i kamerom od 21 MP

Sci-Tech / Flash | 20. 10. 2016. u 15:43 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svijetu fotografije, ime “Kodak” znači puno toga. Većinu ljudi najprije zahvati val nostalgije koji sa sobom nosi sjećanja na Kodachrome film i neka ljepša, jednostavnija vremena.

Posrnuli div zato je, u nadi da oživi brand, predstavio još jedan Android mobitel naziva Ektra, a krasi ga 21MP kamera te dizajn inspiriran Kodakovim fotoaparatima.

Oživljavanje branda uz hibrid Android mobitela i kamere

Za razliku od IM5 modela za koji vjerojatno niste niti čuli, Ektra se ističe snažnijim hardverom i nešto odvažnijim dizajnom. Da je ovaj mobitel orijentiran u potpunosti na fotografiju, podsjeća nas ogroman “objektiv” na stražnjoj strani kao i teksturirana poleđina kakvu ste nekoć mogli pronaći na Kodak fotoaparatima, piše Droid.hr

Kod Ektre je veliki naglasak stavljen upravo na kameru i performanse kamere, tako da stražnji senzor ima 21 MP uz f/2.0 otvor te phase detection autofokus. Sa softverske strane, kamera je nadopunjena različitim filterima koji simuliraju Kodakov film kao i Super 8 snimanje videozapisa. Naravno, kamera podržava i potpuno “ručni” način rada s očekivanim postavkama kao što su balans bijele ili ISO. Prednja kamera ima 13 MP i f/2.2 otvor.

S obzirom da je ipak riječ o Android mobitelu, moramo se osvrnuti i na ostale specifikacije. Ektru pokreće MediaTekov Helio X20 s desetojezgrenim CPU-om, uz dodatak 3GB radne memorije i Androidom 6.0 Marshmallow, dok se s prednje strane nalazi tek HD zaslon.

Sudeći po ovome, performanse bi dakle trebale biti sasvim zadovoljavajuće. Kodak Ektra bi se na tržištu trebala naći krajem godine po cijeni od oko 1500 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close