Okupljanje anesteziologa

Karlović: Specijalizante anesteziologije u Mostaru možemo dovesti do završnog ispita

Sci-Tech / Flash | 03. 06. 2017. u 13:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u subotu, 3. lipnja održan Susret djelatnika anestezije, reanimacije i intenzivne medicine.

Kako je za Bljesak.info izjavio prim.mr.sc. Zoran Karlović, voditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje susret je organiziran po prvi u Mostaru.

"Odjel za anesteziju pokazuje sam opstanak s brojem ljudi s kojem raspolažemo na odjelu.

Poslije mnogo godina truda, znanja, stručnog usavršavanja mi u gradu imamo anesteziju, ne samo u SKB Mostar nego i u Kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić.

Obje ustanove u Mostaru kroz usku suradnju mogu svoje specijalizante u stručnom djelu dovesti do završnog stručnog ispita što me najviše raduje", kazao je dr. Karlović.

Što se tiče organizacije samih susreta dr. Karlović je kazao:

"Ne smijemo zaboraviti kada nam je bilo najteže, a ostali smo samo s jednim anesteziologom na području Hercegovine, naši su nam sunarodnjaci omogućili ne samo preživljavanje nego i opstanak bolnica u području Hercegovine jer se zahvaljujući anesteziološkim uslugama mogu pružati usluge svim kirurškim disciplinama (ginekologija, ortopedija, neurokirurgija, torakalna kirurgija, maksilofacijalna kirurgija i dr.).

U tim vremenima osim podrške u opstanku i daljnjem razvoju zdravstvenih usluga na našem području, omogućili su nam i liječenje u svojim kućama u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujući tome smo i opstali te imamo potrebu i obvezu im se zahvaliti na tadašnjim uslugama i postavljenim osnovama za daljnji razvoj anestezioloških usluga na našem području.

Stoga smo organizirali Susret djelatnika anestezije, reanimacije i intenzivne medicine SKB Mostar, OB Livno, OB Dubrovnik, OB Šibenik i Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru.

Nakon pozdravnpg govora, predavanja te obilaska SKB Mostar, uzvanici će svečanu večeru imati u Etno selu u Međugorju.

Kopirati
Drag cursor here to close