Seminar

Kako mobilne mreže mogu pomoći u prevenciji i saniranju katastrofa

Sci-Tech / Flash | 12. 10. 2016. u 11:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) u suradnji s Međunarodnim udruženjem mobilnih mrežnih operatora (GSMA) organizira dva seminara na teme ''Spremnost i prevencija katastrofa'' (Disaster Preparedness and Response) i ''Internet stvari'' ( Internet of Things).

Seminari, prvi put upriličeni u našem regiji, održavaju se od 11. do 13. Listopada u Sarajevu.

Pored predstavnika Regulatorne agencije za komunikacije, na seminarima sudjeluju predstavnici regulatora iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Inspektorata Crne Gore, Ministarstva sigurnosti BiH i Agencije za zaštitu osobnih podataka BiH.

Seminar o Spremnosti i prevenciji katastrofa posvećen je predstavljanju najboljih rješenja koje mobilne usluge mogu ponuditi kao odgovor na prevenciju katastrofa i njihovo saniranje u najbržem mogućem roku.

Pored toga, seminar će upoznati sudionike s ulogom mobilnih komunikacija i važnosti digitalizacije kod pružanja pomoći u situacijama katastrofa, fokusirajući se na dobru koordinaciju između mobilnih operatora, vlade, regulatornih agencija i humanitarnih centara koja je ključna tijekom kriznog razdoblja.

Seminar pod nazivom Internet stvari je posvećen upoznavanju s pogodnostima koje ovaj servis donosi građanima, korisnicima i kompanijama, a razmotrit će se ključne razlike između Internet stvari i tradicionalnih telekomunikacijskih servisa, te će stručnjaci iz GSMA-a upoznati sudionike o regulatornim aspektima i izazovima koje donose Internet stvari.

RAK će i ubuduće raditi na jačanju regionalne suradnje o ovim pitanjima s ciljem prevencije katastrofa i upoznavanju s pogodnostima koje Internet stvari nude građanima, priopćeno je iz ove agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close