Odobren patent

Jedan od budućih iPhonea mogao bi imati čitač otiska prsta u zaslonu

Sci-Tech / Flash | 15. 02. 2017. u 16:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine Apple bi po prvi put trebao predstaviti tri iPhonea. Dva standardna "S" modela koji će naslijediti prošlogodišnju sedmicu te jedan posebni kojim će obilježiti deset godina iPhonea. Ovisno o izvoru taj posebni model stići će pod nazivom iPhone 8 ili iPhone X.

Budući da je Apple već jednom koristio „X“ za obilježavanje nove generacije Mac OS-a – (OS X) velika je šansa da će isto slovo biti iskorišteno i za slavljenički model iPhonea. Prema DigiTimesu nova osmica ili novi X model trebao bi dobiti kućište od nehrđajućeg čelika na čijoj će se stražnjoj strani nalaziti i staklena površina.

Dosadašnje glasine govore i kako bi iPhone 8/iPhone X trebao imati i cijenu veću od 1.000 dolara. No, sudeći prema nedavno odobrenom patentu, slavljenički model bi mogao ostati i zapamćen kao prvi iPhone koji je stigao bez „Home“ tipke, barem one fizičke, piše Bug.hr.

Naime, Appleu je odobren patent koji čitač otiska prsta smješta u sam zaslon, čime nestaje potreba za fizičkom „Home“ tipkom. Patent opisuje kako se otisak prsta skenira pomoću IR (infracrvenih) dioda koje su kako smo već naveli integrirane u zaslon.

Iako je patent odobren Appleu, ovu tehnologiju ja zapravo razvila tvrtka LuxVue koju je sredinom 2014. godine kupio Apple. Ukoliko se Apple odluči na integraciju čitača otiska prsta u zaslon to će ujedno potvrditi i glasine kako će novi iPhone imati zaslon koji će se protezati cijelom prednjom stranom uređaja.

što će se od svega ovoga obistini, a što neće saznat ćemo na jesen kada novi iPhonei budu i službeno predstavljeni. Do tada sve ove informacije smatrajte tek glasinama.

Kopirati
Drag cursor here to close