Banja Luka

IT sektor pruža veliki spektar mogućnosti za rast, zapošljavanje i otvaranje poduzeća

Sci-Tech / Flash | 11. 12. 2012. u 12:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sektor informacijskih tehnologija jedna od najbrže rastućih oblasti u svjetskim ekonomijama, koja pruža veliki spektar mogućnosti za rast, zapošljavanje i otvaranje novih malih i srednjih poduzeća, rečeno je danas u Banjoj Luci na početku Regionalne konferencije informacijskih tehnologija i poduzetništva.

Da tržište jugoistočne Europe nije dostiglo svoj puni potencijal u ovom segmentu, zbog čega treba uložiti dodatne napore, kako bi stanje u sektoru informacijskih tehnologija bilo unaprijeđeno, ocijenio je ministar znanosti i tehnologije RS-a Jasmin Komić.

On je, nakon otvaranja ovog skupa, izrazio uvjerenje da regionalna konferencija predstavlja dobru priliku za stvaranje mreže organizacija koje mogu doprinijeti stvaranju uvjeta za brži razvoj malih i srednjih poduzeća te sektora informacijskih tehnologija, kao i za privlačenje stranih investicija.

Projekt menadžer USAID-a u BiH Vladimir Milin smatra, također, da skup treba da unaprijedi sektor informacijskih tehnologija i poduzetništava i da se mladima prenesu vještine neophodne za industriju 21. stoljeća.

- Cilj nam je da stvorimo mrežu inovacijskih centara u regiji koji će moći dijeliti ideje i resurse radi implementacije raznih programa, istaknuo je Milin.

Direktor Inovacionog centra Banja Luka Drago Gverić rekao je da ovaj centar radi na tome da napravi pozitivan mikro-ambijent za razvoj novih poduzeća.

Konferenciju je organizirao Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) u suradnji s USAID-om u Bosni i Hercegovini, Center Eastern Europe (ESI) , Regional Competitiveness Initiative (RCI) i Athere projekt uredom u Banjoj Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close