Korak naprijed

IT menadžeri spremni za uvođenje elektronske uprave u BiH

Sci-Tech / Flash | 15. 02. 2017. u 14:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Upravnog odbora Fonda za reformu javne uprave dali su danas suglasnost na sjednici u Banja Luci na finalni izvještaj projekta "Specijalistički program obuka za IT menadžere" financiran sredstvima tog fonda.

Ocijenjeno je da je to jedan od projekata iz oblasti reforme javne uprave koji je u potpunosti zadovoljio zahtjeve krajnjih korisnika, a 86 službenika, koji su pohađali IT obuke, spremno je za uvođenje elektronske uprave u BiH.

''Projekt doprinosi pripremi uprave u BiH za uvođenju elektronskih servisa i podršci u implementaciji budućih projekata iz IT oblasti'', istaknula je koordinatorica za reformu javne uprave Federacije BiH Mirsada Jahić.

Cilj projekta "Specijalistički program obuka za IT menadžere" bio je unapređenje vještina i znanja IT službenika u javnoj upravi kako bi uspješno vodili kompleksne IT projekte, te bolje upravljali IT uslugama usklađenim s potrebama institucija.

Na sjednici je usvojena i suglasnost za dodjelu ugovora za projekt "Nadogradnja i uspostavljanje sustava za e-sjednice vlada", a radi se o projektu koji je zajednički za dvije razine vlasti - Republiku Srpsku i Brčko distrikt BiH.

Dana je saglasnost i na dodjelu ugovora za projekt "Razvoj elektronskih obuka za potrebe državne službe u BiH" koji je proistekao iz potreba nadležnih agencija za državnu službu/upravu u BiH, FBiH, i RS te Pododjeljenje za ljudske resurse BD BiH i podrazumijeva razvoj ukupno 20 elektronskih obuka za državne službenike sa ove četiri upravne razine.

Članovi Upravnog odbora jednoglasno su prihvatili prijedlog za dodjelu ugovora za projekt "Pojednostavljenje i unapređenje zapošljavanja u državnu službu" koji je zajednički za četiri upravna razina vlasti, priopćeno je iz Fonda za reformu javne uprave.

Kopirati
Drag cursor here to close