Bijakovići

Interaktivno predavanje o odgoju djece u Međugorju

Sci-Tech / Flash | 18. 11. 2016. u 18:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu programa Educiranje za roditelje - očima djeteta" u petak je u Bijakovićima kod Međugorja održan susret na temu "Roditelji i stručnjaci - partneri u odgoju i obrazovanju".

Događaj je organiziralo Sveučilište Hercegovina i time nastavilo niz susreta stručnjaka s roditeljima i udrugama roditelja koji su angažirani oko dobrobiti i razvoja djece.

Interaktivno predavanje vodila je dr. sc. Ivana Visković, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom rane i predškolske dobi i odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju te iskustvo vođenja radionica kvalitetnog roditeljstva i pružanja potpore roditeljima i odgajateljima u odgojno-obrazovnom procesu.

Voditeljica je i koautorica Erasmus Plus projekta "Razvoj profesionalnih kompetencija odgajatelja i učitelja" za suradnju s roditeljima, a u pravcu razvoja partnerskih odnosa u optimalnom interesu djece.

Interaktivno predavanje obuhvaćalo je kratko upoznavanje s teorijskim postavkama kvalitetnog odgoja i obrazovanja u optimalnom interesu djece, zatim praktične vježbe koje ukazuju na značajnost usklađenog odgojnog djelovanja roditelja i stručnjaka te značajnost emocijama potpomognutog učenja.

Predavanje je omogućilo uvid u način rada na radionicama koje mogu pridonijeti razvoju kompetencija i roditelja i stručnjaka za rad s djecom, poglavito za razumijevanje djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja.

Kopirati
Drag cursor here to close