Kretanje tržišta

Intel odustaje od nosivih uređaja

Sci-Tech / Flash | 20. 07. 2017. u 10:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko godina činilo se kako je nosiva tehnologija, odnosno uređaji poput pametnih satova i fitness narukvica sljedeća velika stvar na tehnološkom tržištu na kojem će se okretati milijarde dolara.

Brojne kompanije, uključujući i one najveće poput Samsunga, Microsofta i Applea predstavile su svoje uređaje iz ove kategorije, a milijune dolara uložio je, među inim, i Intel.

Ova kompanija prije više od tri godine kupila je Basis Science za sto milijuna dolara – ovako veliki novac uložili su na temelju samo jednog predstavljenog uređaja (Basis fitness sata) i velike perspektive cijelog tržišta, piše Zimo.co.

No, ekipa iz Intela, ali i brojnih drugih kompanija, brzo je naučila kako korisnici (barem trenutno) nisu toliko zainteresirani za ovakve uređaje jer im manje-više omogućuju iste opcije kao i pametni telefoni.

Pokazalo se da su pametni satovi i fitness narukvice ponajviše zanimljivi ljubiteljima sporta kojima su važne informacije o broju otkucaja srca, potrošenih kalorija, pretrčanih kilometara i slično, dok ostali korisnici "mogu preživjeti" i bez sata čija cijena iznosi nekoliko stotina dolara.

Intel je još krajem prošle godine otpustio, odnosno premjestio u druge odjele kompanije oko 80 posto ljudi koji su radili u Basis odjelu zaduženom za razvoj nosive tehnologije – tada su iz ove kompanije demantirali informacije kako odustaju od daljnjeg razvoja nosivih uređaja, no prema novim informacijama objavljenim na CNBC-u, prije dva tjedna u potpunosti su ukinuli ovaj odjel.

Umjesto razvoja nosivih uređaja, odnosno pametnih satova i fitness narukvica, Intelov odjel New Technology Group fokusirat će se na razvoj proširene stvarnosti.

Kao što je poznato, proširena stvarnost, kao i virtualna stvarnost već su neko vrijeme u fokusu velikih tehnoloških kompanija te će, nakon Applea, Facebooka, Googlea, Microsofta i drugih i Intel velike resurse uložiti u ovu tehnologiju.

Kopirati
Drag cursor here to close