Konkurencija Nikeu

I Puma svoje pametne tenisice za trku ima

Sci-Tech / Flash | 01. 11. 2016. u 13:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnološki napredak, inovacije i implementacija modernih rješenja otvaraju nebrojene mogućnosti, sve je više stvari koje nazivamo "pametnima", obuća dakako nije iznimka.

Nakon što je Nike predstavio svoje pametne tenisice koje se "same vežu", Puma je također hrabro zakoračila na to tržište. I njihov model nazvan Autodisc izazvao je ogromnu pozornost, jer tenisice izgledaju sjajno, a i imaju neke komparativne prednosti u odnosu na Nike HyperAdapt model.

Prije svega, senzori koji će generirati "samovezivanje" kod Puma Autodisc modela nisu u potplatu, nego u "jeziku", što tenisima omogućuje veću fleksibilnost i savitljivost, baš kao kod klasičnih modela, piše Zimo.co.

Drugo, Puma Autodisc mogu se upariti s bilo kojim pametnim telefonom preko Bluetootha i pripadajuće aplikacije, na kojoj između ostaloga možete i pratiti koliko će vam još trajati baterija mehanizma koji omogućuje da se tenisice same stegnu i prilagode vašem stopalu.

Do sada je napravljeno samo 50 pari, većina ih je završila na svojevrsnom testiranju kod vrhunskih sportaša, poput Usaina Bolta, a Puma je najavila da su ove tenisice namijenje upravo profesionalcima i entuzijastima koji se bave trčanjem.

Za sada nema informacija kada će Puma Autodisc biti dostupne u slobodnoj prodaji, kao ni kakva će im biti cijena, ali za pretpostaviti je kako neće biti jeftine.

Kopirati
Drag cursor here to close