Na radnom mjestu

I mostarski srednjoškolci sudjelovali u socijalnom danu

Sci-Tech / Flash | 23. 10. 2016. u 13:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je 21. listopada 2016. godine realizirala svoj prvi Socijalni dan. Preko 520 srednjoškolaca i srednjoškolki iz 26 lokalnih zajednica svoje školske klupe danas su zamijenili volontirajući na radnim mjestima u lokalnim kompanijama.

''Sa zadovoljstvom možemo priopćiti da je prvi “ASuBiH Socijalni dan” uspješno završen i da su srednjoškolci dobili svoje prvo radno iskustvo, proveli jedan radni dan u poduzećima i stekli svoje prve radne navike. Imali su priliku raditi kako u privatnim poduzećima, tako i u javnim institucijama i državnim ustanovama. Sva prikupljena novčana sredstva će se usmjeriti u Fond Socijalnog dana, a njima će se financirati projekti srednjoškolaca u njihovim lokalnim zajednicama'', priopćeno je iz Asocijacije.

U projektu je sudjelovalo 16 srednjoškolaca iz Mostara koji su imali priliku raditi u kompanijama: Federalno ministarstvo za obrazovanje i znanost (10 radnih mjesta), Federalno ministarstvo za trgovinu (3 radna mjesta), HA Torlo, Vjetroenergetika BH i CM.

Amar Kundalić, član organizacijskog tima, po završetku aktivnosti je istaknuo: “Projekt je realiziran bez problema, što nam je zaista drago jer smo ove godine uspjeli prvi put da organiziramo naš socijalni dan. Dugo godina postoji ova ideja i napokon smo ove godine pokazali da smo organizacija koja je u stanju organizovati najveće projekte poput ovog. Želimo da se zahvalimo svim srednjoškolcima koji su volontirali u poduzećima, zatim svim pravnim licima koja su nam pružila podršku i ustupila radna mjesta, kao i školama koje su dopustile da srednjoškolci iskoriste ovaj dan da volontiraju i dobiju prvo radno iskustvo. U sljedećem razdoblju slijedi otvaranje poziva, dostavljanje projektnih aplikacija i financijska podrška realizaciji projekata iz Fonda prikupljenih sredstava uspješno realiziranog Socijalnog dana. Nadamo se da ćemo slijedeće godine imati što veći broj radnih mjesta i što više podržanih projekata.”

Kako je ASuBiH već dvije godine pridružena članica SAME-a, europske mreže nevladinih organizacija koje realizira Socijalni dan, ideju o organizaciji socijalnog dana ASuBiH je pažljivo pripremao kako bi ista na terenu bila prihvaćena i uspješno realizirana što se po završetku današnjeg dana pokazalo ispravnim, a to je potvrdio i broj zainteresiranih srednjoškolaca koji su sudjelovali u prvom ASuBiH Socijalnom danu.

''Za kraj želimo napomenuti kako je ovo bio prvi ASuBiH Socijalni dan, i ne osporavamo postojanje sličnog koncepta koji u BiH sprovode druga udruženja'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close