Sankcije

Huawei ove godine očekuje pad prodaje oko 60 milijuna uređaja

Izvršni direktor Huaweija kaže da će zbog novonastale situacije isporuke u ovoj godini na međunarodnom tržištu biti oko 60 milijuna primjeraka manje nego u prošloj.
Sci-Tech / Flash | 17. 06. 2019. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei je lani isporučio preko 200 milijuna smartphonea, a u prvom kvartalu ove godine 59 milijuna, što je predstavljalo rast od čak 50% u odnosu na isto razdoblje godinu ranije.

Glavni cilj kompanije je bio do kraja ove godine s trona skinuti Samsung, dakle postati najveći proizvođač smartphonea u svijetu, no zbog novonastalih prilika, tj. uvođenjem američkih sankcija uzrokovanih eskalacijom trgovinskog rata između SAD i Kine, taj je vremenski okvir sada teško ostvariv, piše Mob.hr.

Izvršni direktor kompanije Richard Vu izjavio je da se taj cilj sada pomiče na 2021. godinu, te da će zbog novonastale situacije isporuke u ovoj godini na međunarodnom tržištu biti oko 60 milijuna primjeraka manje nego u prošloj.

Primjena sankcija odgođena do 19. kolovoza, a i sam predsjednik Trump je ''omekšao'' najavivši da bi Huawei ipak mogao postati dio novog trgovinskog sporazuma između dviju država.

U međuvremenu su i mnoge američke kompanije počele lobirati protiv sankcija Huaweiju, budući da zbog njih i one trpe štetu. Uz Google, ARM i nekolicinu operatera, najnoviji primjer su Intel i Qualcomm, koji također zbog ukupne situacije, odnosno isprepletenosti industrijskih segmenata također gube, piše Mob.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close