U prvom kvartalu

Huawei ostvario 39 % rast prihoda i 50 % rast isporuka smartfona

Što se tiče podaje smartphonea, Huawei je u prvom kvartalu isporučio 59 milijuna uređaja, što predstavlja rast od čak 50% u odnosu na isto razdoblje lani, kad je bili isporučeno ukupno 39 milijuna primjeraka.
Sci-Tech / Flash | 22. 04. 2019. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei je u ponedjeljak objavio poslovne rezultate za prvi kvartal 2019. godine, iz kojeg je vidljivo da je ostvaren prihod od 179,7 milijuna juana (26,7 milijardi dolara), što predstavlja rast od čak 39% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto marža u istom razdoblju je iznosila 8%, objavljeno je u izvješću.

Huawei navodi da će se u narednom razdoblju nastaviti fokusirati na ICT infrastrukturu i pametne uređaje, ali istovremeno raditi i na povećanju kvalitete proizvoda. 2019. godina će biti posebno značajna za odjel koji se bavi razvojem infrastrukture, poglavito zbog izgradnji 5G mreža. Do sada su potpisani ugovori za njihovu izgradnju s 40 operatera širom svijeta, s postavljanjem ukupno 70.000 5G baznih stanica, piše Mob.hr.

Što se tiče podaje smartphonea, Huawei je u prvom kvartalu isporučio 59 milijuna uređaja, što predstavlja rast od čak 50% u odnosu na isto razdoblje lani, kad je bili isporučeno ukupno 39 milijuna primjeraka. Brojka od 59 milijuna isporučenih uređaja sugerira da je Huawei i u ovom kvartalu pretekao Apple, budući da analitičari predviđaju da se njegove isporuke u istom razdoblju kreću oko 50 milijuna uređaja.

Huawei u izvješću također navodi da će pored osnovnog biznisa s gradnjom infrastrukture i proizvodnje smartphonea, nastaviti s razvojem ostalih rješenja kao što su WiFi 6, Cloud sustavi te proizvodnja PC prijenosnika, piše Mob.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close