Prijateljske organizacije

HSPF: Osniva se Savez studenata političkih znanosti u BiH

Sci-Tech / Flash | 27. 02. 2017. u 07:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziv Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) u Mostaru je u subotu održan radni sastanak predsjednika studentskih organizacija fakulteta političkih znanosti u Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka Sarajevo (SPONA) Sara Humkić, te predsjednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Banja Luka, Miloš Kovačević, u dvodnevnoj su posjeti Mostaru, kako bi se odazvali pozivu predsjednika HSPF-a Josipa Zelenike na razgovor o budućoj suradnji između prijateljskih organizacija.

Predsjednici ove tri organizacije iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara, još su 2014. godine potpisali Memorandum o suradnji koji nije ostao mrtvo slovo na papiru, što dokazuje i ovaj sastanak.

Naime, HSPF je pokrenuo inicijativu za osnivanjem Saveza studenata političkih znanosti na razini Bosne i Hercegovine, a rezultat je dogovor predsjednika svih studentskih organizacija koje djeluju na javnim fakultetima političkih znanosti, odnosno na visokoškolskim ustanovama na kojima se izvodi nastava iz polja političkih znanosti u Bosni i Hercegovini.

Savez studenata političkih znanosti osniva se s ciljem jačanja struke, stručnog usavršavanja studenata, organiziranja seminara, konferencija i javnih događaja kojima cilj nije dnevna politika.

Također, Asocijacija studenata FPN Sarajevo (SPONA) i Studentska organizacija FPN Banja Luka, snažno podupiru inicijativu Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) za pokretanjem volontiranja unutar tijela Parlamentarne Skupštine BiH, u svrhe prakse za redovne studente političkih znanosti.

''Smatramo kako studenti političkih znanosti moraju imati priliku učiti o parlamentarizmu u Bosni i Hercegovini i to za vrijeme studija. Tražimo od predstavnika u oba doma Parlamentarne Skupštine BiH da se zauzmu za studente političkih znanosti te napokon pokažu interes za stručno usavršavanje osoba o kojima ovisi politička budućnost Bosne i Hercegovine'', priopćio je HSPF.

Kopirati
Drag cursor here to close