Spectre 13

HP predstavio najtanji laptop na svijetu

Sci-Tech / Flash | 06. 04. 2016. u 08:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HP je jučer predstavio novo prijenosno računalo koje je tanko samo 10,4 mm i za koje kažu da je najtanji laptop na svijetu – tanji je i od Appleovog MacBooka i Asusovog modela UX305.

Model Spectre 13 ima ekran dijagonale 13 inča (rezolucija 1920x1080 piskela), a usprkos malim dimenzijama, HP ga je opremio odličnim hardverom – pokreću ga Intelovi Core i5 ili Core i7 procesori, početni model ima 8 GB memorije i SSD kapaciteta 256GB, a korisnici mogu odabrati i veći SSD, što će morati više i platiti.

Iz HP-a su napomenuli kako se u ovako tanke prijenosnike obično ugrađuju Intelovi M procesori koji su slabiji, ali se manje zagrijavaju, no s obzirom da su njihovi korisnici tražili snažnije Core i procesore, inženjeri ove kompanije uspjeli su Spectre opremiti snažnijim modelima procesorima – pri čemu su uspjeli riješiti probleme zagrijavanja i potrošnje baterije koja na ovom računalu može izdržati oko 9 i pol sati rada, prenosi Zimo.co.

Kućište je napravljeno od aluminija i dijelom od ugljičnih vlakana, a zanimljivo je da se na njemu nalazi novi, atraktivniji HP-ov logo.

Govoreći o ovom računalu, Mike Nash iz HP-a dotakao se i Applea te je rekao kako na Spectreu 13, iako je tanji od MacBooka, nisu radili nikakve kompromise poput Applea pa tako njihov prijenosnik ima tri USB-C priključka tako da se u isto vrijeme može puniti baterija i koristiti još dva USB priključka za povezivanje s vanjskim uređajima.

Ovaj uređaj na američkom tržištu će se pojaviti početkom sljedećeg mjeseca po cijeni od 1,169 dolara za osnovni model.

Kopirati
Drag cursor here to close