Problem za vlasnike?

Hoće li se Samsung Galaxy S8+ moći unositi u zrakoplove?

Sci-Tech / Flash | 01. 04. 2017. u 12:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste pomislili da je opet riječ o zapaljivim baterijama i pritom ne volite Samsung, moramo vas razočarati. Novi pametni telefon iz majstorske radionice ove kompanije za sada, naravno, nema nikakvih problema s baterijom, kao što je to imao već toliko puta opjevani Samsung Galaxy Note 7 koji je ovih dana i službeno poslan u zaborav od strane Samsunga.

Naravno da nema problema s baterijom kada je riječ o novim Samsung flagship modelima , uostalom, ne treba sumnjati kako su inženjeri, dizajneri i prije svega dobavljači ovoga puta obavili odličan posao, bez ikakvih grešaka, jer ako se dogodi nešto slično s prošlogodišnjim eksplozijama Note 7 uređaja, bojimo se da bi to na Samsung ostavilo posljedice od kojih bi se malo teže oporavili. No, pustimo priču iz domene "što bi bilo kad bi bilo", Samsung Galaxy S8+ bi novim ponosnim vlasnicima mogao postati problem zbog - dimenzija, piše Zimo.co.

Naravno, radi se o potencijalnim problemima samo prilikom unošenja u zrakoplov, a u svjetlu odluke Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije koje više neće dopuštati unošenje elektroničkih naprava u zrakoplov osim ako nije riječ o pametnim telefonima. I tu dolazimo do sasvim legitimnog pitanja, koje će postaviti mnogi od vas - a što je Samsung Galaxy S8+ ako nije pametni telefon?

Naravno da je riječ o pametnom telefonu, ali problem su ranije spomenute dimenzije jer prema pisanju portala Quartz vlada Velike Britanije je zabranila unošenje elektroničkih naprava u zrakoplov čije su dimenzije veće od 16 centimetara duljine, 9.3 centimentra širine i 1.5 centimentra debljine.

Samsung Galaxy S8+ je tu "na korak od zabrane", jer su njegove deklarirane dimenzije 15.95 centimetara, što je doslovce "za dlaku" ispod dimenzija koje bi ga mogle označiti nepoželjnim u zrakoplovima.

Slična uredba na snazi je i u SAD-u, pa bi se novi model smartphonea iz Samsunga mogao naći na listi zabranjenih uređaja...

Kopirati
Drag cursor here to close