Donesena odluka

HNŽ: Nema odgode nastave, sati skraćeni

Sci-Tech / Flash | 10. 01. 2017. u 10:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nastava u svim školama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, osnovnim i srednjim, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji počinje sutra, odnosno 11. siječnja'', rekao je predsjednik Sindikata učitelja i nastavnika Slavko Lauš za Bljesak.info

Lauš je rekao kako će školski sati umjesto 45 minuta trajati 30 minuta. 

Rekao je kako će nastava, umjesto u 7i30 početi u 8 sati, te kako bi i prva i druga smjena nastavu trebale završiti do 16 i 30 sati. 

Ravnatelji donose odluku o skraćenju sati

Skraćenje nastave je kompromis, kako učenici i nastavnici, ne bi morali nadoknađivati neodržane sate.

Lauš je rekao kako bi nastava trebala biti skraćena do kraja tjedna, a kako bi se idući tjedan, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale nastava trebala početi odvijati normalno.

Iz Vlade HNŽ-a, je pak priopćeno, kako će ravnatelji škola sukladno s vremenskim i uvjetima za održavanje nastave u svakoj pojedinačnoj školi, donijeti odluku o eventualnom skraćenju nastavnog sata.

Ova odluka je donesena nakon obavljenih konzultacija Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a s ravnateljima škola, predstavnicima sindikata i drugim zainteresiranima.

Nema nastave zbog grijanja

Nastava se neće početi održavati u OŠ fra Jeronima Vladića Ripci u općini Prozor- Rama. 

''Zbog nastalog kvara na sustavu grijanja nastava se nece izvoditi do ponedjeljka 16.1.2017.Također se nastava neće izvoditi u područnim školama (Rumboci, Orašac i Kovačevo Polje)'', priopćeno je iz ove škole.

Podsjećamo, da je nastava u školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji trebala početi 9. siječnja, ali je zbog ekremno niskih temperatura odgođena za 11. siječanj.

Ministar obrazovanja znanosti kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović  je prilikom odgode nastave rekao kako će se svi sati koji se propuste biti nadoknađeni.

Valja spomenuti kako je školska godina 2016/17 zbog visokih temperatura i radova bila odgođena na samom početku. Nastava je umjesto 5, počela 15. rujna.

ZHŽ odgodio nastavu do ponedjeljka

U Zapadno-hercegovačkoj županiji nastava je zbog hladnoće odgođena za 16. siječanj.

''Kako su najave vremenskih prilika za cijeli ovaj tjedan nepovoljne, a iz razloga lakše organizacije nastavnog procesa, odlučeno je da nastava u drugom obrazovnom razdoblju počne 16. siječnja 2017. godine'', navode iz Ministarstva znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Ministarstvo je ovu odluku donijelo na zahtjev sindikata i roditelja koji su tražili odgodu zbog ekstremno niskih temperatura koje su ovih dana pogodile BIH.

Kopirati
Drag cursor here to close