Tehnički propust

Greškom omogućen pristup Al Jazeeri i katarskim medijima u Saudijskoj Arabiji?

Sci-Tech / Flash | 24. 07. 2017. u 07:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ponoći je u Saudijskoj Arabiji moguć pristup portalima katarskih medija, među kojima su i Al Jazeera i beIN Sports.

Saudijska Arabija je blokirala pristup internet portalima katarskih medija još u svibnju ove godine, a o deblokadi koja se dogodila sinoć službene institucije nisu dale službeno pojašnjenje.

Međutim, Saud al-Kahtani iz kraljevskog dvora Saudijske Arabije je posredstvom društvenih mreža jutros otkrio da se radi o tehničkom problemu i da će pristup portalima katarskih medija u sljedećeim satima ponovo biti blokirani, javlja Anadolija.

Kriza u Zaljevu eskalirala je 5. lipnja kada su vlasti Saudijske Arabije, Bahreina, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jemena prekinule diplomatske odnose i blokirale granice Katara. Katar se tereti za podršku terorizmu, što službena Doha negira i ocjenjuje neutemeljenim optužbama.

Zaljevske zemlje su vlastima Katara dostavile popis zahtjeva, među kojima je zatvaranje turske vojne baze u toj zemlji, prekid suradnje sa Iranom i zatvaranje medijske mreže Al Jazeera. Ispunjenje zahtjeva Kataru je nametnuto kao uvjet za deblokadu, a u suprotnom mu se prijeti novim sankcijama.

Kopirati
Drag cursor here to close