Kina

Google potvrdio gašenje projekta Dragonfly

Informaciju o gašenju projekta je pred povjerenstvom američkog Senata potvrdio Googleov potpredsjednik za odnose s javnošću Karan Bhatia.
Sci-Tech / Flash | 18. 07. 2019. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je pred povjerenstvom američkog Senata potvrdio kako je projekt Dragonfly koji uključuje razvoj posebne tražilice sada ugašen.

Riječ je o projektu namijenjenom kineskom tržištu koji uključuje posebnu inačicu Googleove tražilice koja je specifično prilagođena kineskom zakonodavstvu i tamošnjim pravilima o cenzuri, piše Bug.hr.

Informaciju o gašenju projekta je pred povjerenstvom američkog Senata potvrdio Googleov potpredsjednik za odnose s javnošću Karan Bhatia. Osim aktivnosti vezanih za Dragonfly Google je navodno odustao od svih svojih aktivnosti vezanih za ekspanziju na kineskom tržištu.

Jedan od razloga za sazivanje povjerenstva bila je i činjenica da Google svoj Dragonfly projekt držao izvan fokusa javnosti, ali i samih Googleovih zaposlenika. Inače na Dragonfly projektu u jednom je trenutku radilo i do stotinu Googleovih zaposlenika, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close