Mala preobrazba

Google Play dobio novu ikonu

Sci-Tech / Flash | 13. 05. 2017. u 19:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je ponovno promijenio dizajn ikone Google Playa kojom na Android uređajima označava svoju trgovinu aplikacijama. Ovaj put iz cijele priče nestala je poznata šoping vrećica koja je tu od prvih dana Androida.

Podsjetimo, najprije je na vrećici bio logo robota kojeg je dizajnirala Irina Blok samo tjedan dana ranije nego što je 2007. godine predstavljena prva inačica Androida. Ime robota je bilo Bugdroid i tada se Google Play zvao Android Market.

No, dolaskom modernijih inačica Androida Google je morao i dodatno prilagođavati izgled ikona kojima su predstavljanje njihove aplikacije za Android. Tako je najprije nestao Bugdroid, a na vrećici se našla ikona trokuta obojanog Googleovim bojama. Sada je pak ostao trokut, ali je nestala vrećica, javlja Bug.hr.

Shodno tomu promijenjen je i izgled ikone koja je vidljiva kada stigne obavijest kako se u Google Playu nalazi novija inačica neke aplikacije.

No, ovo i nije toliko začuđujući korak za Google jer je dotična već ranije nestala s ikone za Google Play na mobitelima iz Pixel serije. Ovaj put je promjenom dizajna zahvaćen samo veći broj korisnika Android mobitela.

Nova ikona stiže s novom inačicom Google Playa –7.8.16, dio korisnika je već dobio nadogradnju, a oni nestrpljivi ju mogu preuzeti ručno– putem internetske stranice APK Mirror.

Kopirati
Drag cursor here to close