Messaging app

Google ima novu aplikaciju koja će zamijeniti Viber

Sci-Tech / Flash | 16. 10. 2016. u 17:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Google lansirala je svoju novu aplikaciju za dopisivanje, Allo. U pitanju je aplikacija kojoj je glavna prednost u odnosu na konkurenciju umjetna inteligencija.

Allo je dostupan za Android i iOS, a Google ju je najavio ranije ove godine na svojoj I/O konferenciji.

Aplikacija Allo kombinira najbolje stvari od Google-a, a to su mogućnost predviđanja i brzog pretraživanja koji su ovog puta kombinirani sa osobnim asistentom.

Na prvi pogled, Allo podsjeća na ostale aplikacije za dopisivanje poput Vibera i WhatsApp-a. Korisnici se prijavljuju sa svojim brojem mobilnog telefona, a potom aplikacija skenira vaše kontakte u potrazi za ljudima koji je koriste.

Pored tekstualnih poruka, korisnici mogu razmjenjivati zvučne poruke, fotografije, lokaciju.

Allo također dolazi sa nekoliko različitih kolekcija stickera koji će konverzaciju sa prijateljima učiniti živopisnijom.

Međutim, nijedna od tih stvari nije razlog zbog kojega bi trebali koristiti Allo, javlja N1.

Glavna prednost ove aplikacije je spomenuta umjetna inteligencija koja dolazi sa opcijom “Smart Replies”. Kroz konverzacije, aplikacija će pratiti vaše odgovore na postavljena pitanja kako bi ih u budućnosti mogla sugerirati prije nego što počnete odgovarati.

Primjera radi, ukoliko vas netko pita kakav je bio vikend, Allo će ponuditi odgovore kao što su “bio je dobar” ili “bilo je zabavno”.

Google je spomenutu opciju kombinirao i sa prepoznavanjem fotografije, pa će Allo moći sugerirati odgovor i na slike.

Korisnici Allo-a će moći koristiti Google Assistant, bota sa kojim će se moći dopisivati, postavljati mu pitanja, rezervirati letove, restoran...

Google napominje da je njihov Assistant i dalje u ranim fazama razvoja i da će postati napredniji vremenom.

Kopirati
Drag cursor here to close